Menu
ZŠ a MŠ Střelské Hoštice
ZŠ a MŠ Střelské Hoštice

Zahájení školního roku 2020/21

Sváteční ráno začalo nám všem – rodičům, babičkám, dědečkům a dalším rodinným příslušníkům, kolegyním a zejména pak dětem, z nichž 16 přišlo do školy vůbec poprvé, velmi netradičně.

Zahájili jsme nový školní rok poprvé v téměř dvousetleté historii zdejší školy na cizí půdě, neboť v naší historické budově probíhá modernizace a rekonstrukce. Až se po Novém roce budeme moci vrátit do naší budovy, budeme učit v nové polytechnické učebně, svezeme se výtahem a díky klimatizačním a rekuperačním jednotkám budeme mít ve škole příjemné klima nejen díky kolegyním a všem dalším zaměstnancům školy, ale i díky nové technice. Do té doby nám poskytla bezchybný azyl místní škola v přírodě, do níž jsme přestěhovali celou školu včetně mateřáčků.
Prvňáčky dnes čekal slavnostní akt pasování na školáky, který proběhl venku a všichni jsme si ho užili. Pak mohli poprvé vstoupit do své třídy a zažít ten pocit, na který se z dětství pamatujeme snad všichni – vůně nových učebnic, sešitů a dalších školních potřeb a dárečků.
Ostatní děti přivítaly v novém prostředí paní učitelky ve třídách.

Moc nám všem přeju, aby nastávající školní rok přinesl jen samá příjemná překvapení, aby se nám ve škole dařilo, abychom překonali všechny problémy a abychom společně zažili pocit uspokojení, spoustu legrace a zábavy při učení, při sportu a ve školní družině.
Naše školní dny budou trochu jiné, než ty tradiční. Bez zvonění, v cizím prostředí, ale školu dělají lidé v ní a já věřím, že se budeme denně potkávat rádi a s úsměvem, tak jako dnes.

Chtěla bych poděkovat všem zaměstnancům školy, obecního úřadu a dobrovolníkům, kteří se podíleli na vyklízení naší kmenové budovy, na stěhování a na zařizování zdejších náhradních prostor.
Úspěšný školní rok, pevné zdraví a i štěstí, ať se nám všem společně daří!

Mgr. Dana Šatrová
ředitelka školy

Datum vložení: 1. 9. 2020 11:57
Datum poslední aktualizace: 1. 9. 2020 13:10
Autor: Správce Webu

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Aktuální počasí

dnes, pátek 29. 3. 2024
polojasno 15 °C 4 °C
sobota 30. 3. oblačno 14/5 °C
neděle 31. 3. zataženo 17/7 °C

Pranostiky

Pranostika na akt. měsíc

Jak prší v březnu, tak také v červnu.

Pranostika na akt. den

Velký pátek deštivý - dělá rok žíznivý.