Menu
ZŠ a MŠ Střelské Hoštice
ZŠ a MŠ Střelské Hoštice

Vítězství v projektu 100 let společně

Obrovský úspěch školy – vítězství v celorepublikovém projektu 100 let společně!
Do tohoto projektu jsme se zapojili po velmi krátké poradě a s velkým nadšením. Když přišla výzva, naše paní kuchařky nezaváhaly ani vteřinu a prostě: "Jdeme do toho!" Strhli jsme žáky, pedagogy, rodiče, veřejnost, pana starostu, prostě všechny kolem. Jednalo se o celoroční projekt, určený všem základním a středním školám a jejich školním jídelnám a byl vyhlášen ke stému výročí společného stravování 1918 – 2018.
Prvním krokem bylo sestavit tým ze žáků, pedagogů a zaměstnanců školní jídelny a následně v každém z osmi měsíců splnit jeden velký úkol. Nám to ale nestačilo, plnili jsme i bonusové úkoly (omalovánky s námětem JÍDLO). Název týmu byl jasný, Hoštické střely. V průběhu těch několika měsíců jsme dokázali jako tým spoustu práce. Některé úkoly nás dostaly do Karibiku, na karneval do Ria, na svatbu, do pohádky... Někdy nás vítaly v kuchyni pohádkové postavy, jídlo vydávala Karkulka s vlkem, ježibaba, nevěsta a ženich. Jindy byly v jídelně výstavky k danému tématu - staré kuchařské knihy, voňavé koření, Latinská Amerika... Prostě celý tým to vzal za správný konec. Velkou zásluhu na celém projektu měly nejen paní kuchařky, děti, pedagogové, ale i paní učitelky ze školní družiny, které si úkoly vzaly za své a na všechna témata vymyslely akce:
Máme to na talíři už 100 let (Nejenom, že jsme jedli to, co bylo na talíři našich babiček a prababiček, ale doslova jsme vytvořili kuchyni na dobové výstavě, která přešla jako exponát do místního muzea - kuchyně našich babiček. Do soutěžního videa jsme zapojili i pana starostu). Dalšími tématy byly Dědečku, vyprávějte! (beseda), Svátky ve školní jídelně (Velikonoční odpoledne na zahradě), Dobroty našich babiček (Oslava dne matek), Už jsi někdy jedl…(Seznámení s kořením a netradiční výtvarné techniky), Večeře na téma… (Valentýnská párty), Barvy a vůně ve školní jídelně (Karnevalové Rio a Cesta čaje) a Jdeme do finále (Svatební hostina). Vše, co do soutěže paní kuchařky připravily, sklidilo vždy veliký úspěch.
Základní požadavky na splnění úkolů byly podobné – sestavit tematický jídelníček, udělat patřičnou výzdobu, vymyslet program a vše zdokumentovat. Takže se vymýšlelo, vyrábělo, tvořilo, vařilo, fotilo, natáčelo, setkávalo …. Veškeré foto a videomateriály zpracoval pan učitel, který uložil soutěžní videa i na you tube. Zkrátka jsme byli tým, který táhl za jeden provaz a dokázali jsme v konkurenci více než 50 škol ze všech koutů republiky s velkým bodovým náskokem zvítězit!! Porota ocenila i naši prezentaci na finálovém setkání pěti týmů v areálu pořadatelské firmy VIS, spol. s. r. o. v Plzni. V této disciplíně jsme také zvítězili. Přijeli jsme totiž rovnou z naší svatby, paní kuchařky napekly koláčky a jedna šikovná maminka napsala vtipný veršovaný text.
Hlavní cenou za vítězství je konvektomat v hodnotě 342 tis. Kč, dále jsme obdrželi poukaz na více než 400 l džusu, slevové poukazy a další dárky od sponzorů pro celý tým. Díky, díky a ještě jednou díky všem, kdo jste se na projektu podíleli!!

Datum vložení: 27. 6. 2019 8:09
Datum poslední aktualizace: 1. 7. 2019 8:31
Autor: Správce Webu

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Aktuální počasí

dnes, pátek 19. 4. 2024
déšť se sněhem 8 °C 0 °C
sobota 20. 4. déšť se sněhem 4/-2 °C
neděle 21. 4. polojasno 7/-4 °C
pondělí 22. 4. zataženo 8/-2 °C

Pranostiky

Pranostika na akt. měsíc

Sníh dubnový hnojí, březnový tráví.

Pranostika na akt. den

Když stromy v dubnu odkvetou, hojně ovoce ponesou.